top of page

Open Discussion

Public·17 members
Henry Thomas
Henry Thomas

Vita De Vie - Varza



Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust si cimbru din abundenta, sa aromatizam bine sarmalele. Amestecam bine compozitia de carne pt sarmale. Alegem foile de varza murata, foi cat mai subtiri sa putem rula cu usurinta sarmalele, taiem capetele frunzelor de cotoarele groase. Frunzele de vita de vie, eu le-am primit, asa ca nu va pot spune prea multe despre ele. Le-am pus in apa fierbinte pt cateva minute si au fost gata de impachetat sarmale. Pe fundul unei oale de lut, punem 2 maini de varza murata, taiata fideluta. Peste, punem sarmale de vita si sarmale din varza murata.Cand am terminat compozitia de carne am terminat si sarmalele. Mai punem un strat de varza murata pe deasupra, putin cimbru si 1 lingura untura de casa (optional). Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa. Acoperim vasul, si-l dam la cuptorul rece, setam la 160 grade C aragazul si lasam sarmalele sa fiarba la foc moale, 3 ore. Serviti dupa preferinta cu ardei iute, paine de casa si smantana.




Vita de Vie - Varza


DOWNLOAD: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Furluso.com%2F2uhDIL&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw1wHoOxtMtrF1vVBSHI76hJ



Tratamente la avertizare in frunctie de biologia fiecarui daunator. Pentru a se asigura un efect maxim de combatere, se recomanda o acoperire cat mai buna si uniforma a culturilor tratate. Se va evita aplicarea la temperaturi ridicate din timpul zilei, cand daunatorii sunt putin expusi si fotodegradarea este intensa. Nu se vor aplica mai mult de 2-3 tratamente cu produsul Karate Zeon pe sezon. Se recomanda alternarea cu produse din alte grupe chimice (ex. Actara).


A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat și în conformitate cu instrucțiunile alăturate. Riscurile asupra utilizatorilor și a mediului pot fi evitate numai cu condiția respectării recomandărilor din prezenta etichetă.


Mana este una dintre cele mai raspandite boli. Plantele afectate sunt: vita de vie, cartof, salata, ceapa, varza, castraveti,tomate, vinete, plante ornamentale etc. Apare in special cand vremea este ploioasa si rece.


In perioada de infectie ale manei se va evita irigarea culturilor prin aspersiune, intrucat acestea favorizeaza extinderea rapida a bolii. Inainte de depozitare se vor tria cartofii destinati pentru plantare, inlaturandu-se tuberculii infectati, stricati, taiati sau raniti.


Profilaxie. Se recomanda adunarea si distrugerea resturilor vegetale, rasadurile sa fie produse din samanta sanatoasa, evitarea cultivarii tomatelor in vecinatatea cartofilor sau pe acelasi teren, unde au fost cultivati cartofi in anii anteriori.


Insecticid Faster 10 EC- insecticid piretroid care actioneaza rapid, prin contact si ingestie, eliminand daunatorii din cultura de mar, vita de vie, varza, plante ornamentale. Eficienta crescuta la un pret scazut!


Produsul se aplica prin stropiri, la avertizare, in timpul perioadei de vegetatie.A se evita aplicarea la temperaturile ridicate din timpul zilei. In Romania produsul Zebra este omologat la cultura de cartof pentru combaterea gandacului din Colorado in doza de 0,2 l/ha.


Fungicidele pentru vita de vie combat bolile care pot distruge in intregime recolta. Cea mai periculoasa boala este mana vitei de vie (Plasmopara viticola), care ataca mai ales in conditii de umiditate ridicata si temperaturi peste 10C. Fungicidul pentru mana la vita de vie se aplica la semnalarea atacului, incepand din faza in care lastarii au 6-8 frunzulite. In prima etapa, cand tinta e infectia primara, se aplica un fungicid de contact, acupric, in 1-2 tratamente. Perioada critica incepe odata cu infloritul si tine pana la legarea ciorchinilor, cand exista riscul aparitiei infectiei secundare. Acum sunt recomandate fungicidele sistemice cu perioada lunga de protectie. Tratamentul se repeta tot la 8-14 zile in functie de conditiile meteo, alternand tipul fungicidelor. Odata cu sfrasitul fenofazei de legare a ciorchinilor se recomanda fungicidele pe baza de cupru, stropiri care au rolul si de a limita infectia primara pentru anul viitor. Cuprul are si un efect secundar de maturare a coardelor, marind rezistenta la temperaturile negative din iarna. Atentie la faptul ca unele soiuri sunt sensibile la cupru in perioada infloritului (soiuri de masa).


Fainarea vitei de vie (Uncinula necator) apare indeosebi in conditii de temperaturi mari si umiditate redusa. Fungicidul pentru fainare la vita de vie se aplica preventiv, incepand cu faza de degajare ciorchini. La primul tratament se folosesc fungicide de contact, in perioada de crestere intensa a lastarilor se aplica fungicide sistemice. La formarea ciorchinilor se poate aplica un fungicid care combate si mana. In fenofaza de crestere a bobului se recomanda fungicidele care au ca substanta activa cuprul.


Fungicidul la cires si visin se aplica pentru bolile care ataca acesti pomi fructiferi. Monilioza sau putregaiul fructelor (monilinia laxa) ataca in anii ploiosi, in perioada deschiderii florilor si coacerii fructelor. Visinul este mai sensibil decat ciresul. Florile, frunzele si varfurile lastarilor tineri se brunifica, se ofilesc si mor. Buchetele uscate raman o perioada pe pom. Pe ramurile batrane pot aparea rani canceroase. Pe fructe apar pernite alb-galbui de mucegai si putrezesc, fiind contaminate prin ranile produse de insecte. Infectia care continua multi ani la rand poate duce la uscarea ciresilor si a visinilor. Fungicidul la cires si visin se aplica mai intai in perioada de repaus vegetativ, optand pentru un fungicid ce contine cupru si sulf. Se continua cu un fungicid aplicat la inceputul infloririi, apoi cu o stropire in plina floare, iar a treia la caderea petalelor. Concomitent se fac stropiri pentru distrugerea insectelor, pentru a evita infectarea fructelor. La recoltare se folosesc fungicide cu timp mic de pauza. Antracnoza frunzelor de cires (Blumeriella jaapi) apare in anii cu primaveri si veri ploioase si racoroase. Pe fata frunzelor apar pete circulare sau colturoase purpuriu-rosiatice. Concomitent frunzele se ingalbenesc si cad. Pe dosul frunzelor se vede un mucegai albicios, ce reprezinta formatiunile de inmultire. Fungicidul la cires se aplica cand florile se scutura si se repeta din doua in doua saptamani. Daca vremea este umeda si racoroasa dupa recoltare, se continua tratamentul. Antracnoza visinelor (Gloeosporium fructigenum) apare pe timpul coacerii fructelor, cand vremea e umeda si calda. Simptomele apar pe fruct, sub forma unor adancituri in care se dezvolta formatiunile de inmultire. Visinile se mumifica incepand cu perioada de coacere. Daca raman in visin ele sunt un focar de infectie, deoarece ierneaza pana anul viitor. Fungicidul la visin se aplica inca din perioada de repaus vegetativ, daca exista un istoric al bolii in livada. Apoi se aplica un fungicid la coacere, daca vremea e ploioasa.


Aceste sarmale cu varza dulce sunt preferatele mele. Le fac vara, cu varza noua si rosii zemoase si aromate de gradina. Poate ca ADN-ul meu ardelenesc m-a programat sa-mi placa chestiile moderat-acre ? Cert este ca aciditatea data de rosii imi este suficienta in cazul acestor sarmale, nefiind nevoie de alt ingredient acru. Nu le pun nici bors, nici otet.


Ca sa puteti alege frunzele frumoase pentru sarmale va trebui sa aveti la indemana 1-2 verze proaspete, in functie de subtirimea foilor. Practic se vor opari pe rand verzele si se vor folosi frunzele exterioare, mari, subtiri si frumoase. Din capatanile ramase puteti face alte feluri care prevad varza tocata.


Foile de varza oparite si bine scurse le-am asezat pe rand pe un tocator si le-am indepartat nervura groasa din mijloc. Am obtinut 2 foi numai bune pentru 2 sarmale. In fiecare foaie am pus compozitie de carne tocata si apoi am rulat-o strans, avand grija sa-i infund bine si capetele. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page